DE ZOMER VAN

DE ZOMER VAN ONS MADAM

"Omdat het mag”, was de ondertitel van onze winterconcerten ... viel dat lelijk tegen!  
Maar niet getreurd, deze zomer zijn we er terug met een hele reeks zomerevents.


De formule blijft de simpele maar unieke combinatie van een gezellige setting, een vaste menu per avond & comedy of concert, zonder daarbij de huidige maatregelen uit het oog te verliezen. Kortom, 13 intieme avonden met kleine en grote cultuurhelden, gaande van comedy, singer songwriter, tot surf en zelfs metal.

Eten, drinken, muziek en goei compagnie, wat heeft ne mens nog meer nodig?!

RESERVEER UW PLAATSEN! (We werken met tafels van 4 - Selecteer "DE ZOMER VAN ONS MADAM 2021" + juiste datum)

LUKAS LELIE + HANS COOLS - VOLZET

woensdag16 juni - 19:00
# Genre: Comedy
# Prijs: €40 (incl ticket + menu)
# Menu:

- Nachos

- Mini Madam Jeanne burgers (3 soorten)

- Duo van chocomousse

Kickoff met een comedy double bill, dat is starten in stijl!
Heeft Lukas Lelie eigenlijk nog een intro nodig? Na de winst van Comedy Cup 2021 ging het nogal hard met zijn awkward humor, vol onliners en absurditeiten, oa in zijn eerste zaalshow "Ik doe mijn best". Tussendoor was Lukas te vinden als bezieler van youtube-reeks "De Standaard Koekhandel", voor en achter en voor de schermen van Woenstijnvis producties De Slimste Mens en De Ideale Wereld. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe theatershow "Reflux". Première oktober 2021, voorsmaakje 16 juni in Lebbeke.

Hans Cools schopte het in 2018 als nieuwsgierige West-Vlaming zonder enige ervaring tot de halve finale van Humo's Comedy Cup. Net zoals Lucas doorkruiste hij het land in het kielzog van Steven Mahieu (die op 29/07 langskomt).
Hans stelt zich vragen bij de alledaagse gang van zaken. Waarom we het geboortegewicht van onze kinderen op de kaartjes moeten schrijven, en waarom we die gewoonte dan niet doortrekken naar onze uitnodigingen voor communies, trouwfeesten en begrafenissen. Of hoe het is om als man geboren te worden in het lichaam van een andere man. Wij zijn alvast benieuwd!


#LINK: Website Lukas Lelie
#LINK: Website Hans Cools
#VOORSMAAKJE: Youtube Lukas Lelie
#VOORSMAAKJE: Youtube Hans Cools

FEVER 3 - VOLZET

donderdag 24 juni - 19:00
# Genre: Semi-acoustic retro songs & feel good music.
# Prijs: €40 (incl ticket + menu)
# Menu:

- Starter: Calamares met verse tartare

- Classic of suggestieburger met wedges

- Witte chocolade Mascarpone taart

Als leden van Stash , L.I.N.A.R.D en The Father, The Son & The Holy Simon samen even geen eigen repertoire brengen, dreigt men nogal snel oneerbiedig over een lokale All-Star coverband te spreken. Of dan toch het betere product placement van dat ene drankenmerk?!

Niks van dat!
Fever 3 zijn t
wee stemmen die blenden gelijk Jacqmotte & Nutroma, onder 't ritmisch geroer van subtiel bewegende handen. 't Is geen koffie verkeerd die dit akoestisch trio serveert, maar een zalige zomerse cocktail van retro songs & feel good music.

Beeld- en klankmateriaal blijft voorlopig onvindbaar, maar misschien is net dat het mooie hieraan?! Setting en bezetting matchen volledig, dus laat jullie vooral verrassen door deze drie rasmuziekanten.

Linard Van den Bossche: gitaar, zang

Heidi Cornelis: zang, percussie

Niels Delvaux: cajon, percussie

CHICOS Y MENDEZ (solo)

+ Nice Guy Eddie 

donderdag 1 juli - 19:00
# Genre: Peruviaans - Latin Alternative - Zomer!
# Prijs: €40 (incl ticket + menu)
# Menu Peruviano
- sharing starter
- Lomo Saltado
- dessert


Toegegeven, wij hebben een zwak voor Peru. Het land, de mensen, de cultuur, het eten,... Het is dan ook met een kamerbrede smile dat we het Belgisch/Peruviaanse Chicos Y Mendez mogen ontvangen voor een soloshow. David Méndez Yépez kwam als jonge Peruviaan in de smeltkroes van Brussel terecht. Het mag dan ook geen verrassing heten dat zijn eerste album "Esencias" een muzikale reis is, een zoektocht naar identiteit, een mix is van Frans, Spaans en Portugees, of "Latin Alternative" zoals hij het zelf omschrijft. Artiesten zoals Manu Chao of Gabriel Rios zijn nooit veraf.

Al stond Chicos Y Mendez reeds op Sfinks, Pole Pole & De Gentse Feesten, oogt de toekomst mogelijk nog rooskleuriger! Naast enkele zomerfestivals staat september in het teken van een co-headline concert in de AB, met zangeres Flavia Coelho, die ook te gast was op zijn zonnige maar geëngageerde single "Reggaetón feminista". Van een thuismatch gesproken! 

Nice Guy Eddie is het alter ego - of excuus zoals u wil - van Stijn om nog meer platen te kopen en lustig met z'n collectie het land door te sleuren. Gezien z'n voorliefde voor Scandinavische 90's black metal minder geapprecieerd wordt op radio's, in winkels of op feestjes draait hij een eclectische mix van funk, jazz, afro, soul en alles wat groovet, in de hoop mensen goeie oude of nieuwe dingen te kunnen laten kennen.


Combineer dit met een Peruviaanse menu en het zonnige Lebbeke wordt heel even klein Peru!


#LINK: Website Chicos Y Mendez
#VOORSMAAKJE: Youtube - Chicos Y Mendez - Parte De Mi 

#VOORSMAAKJE: Youtube - Chicos Y Mendez - Reggaetón Feminista 

 GILI vs DE EETKAMER - VOLZET

donderdag 15 juli - 19:00
# Genre: Comedy / Mentalist
# Prijs: €40 (incl ticket & menu)
# Menu à la "De Eetkamer"
- Antipasto
- Pasta
- Tiramisu

Gili vs De Eetkamer?! 
Kwakzalverij versus Italiaans?!
Bizarre tijden vragen om uitzonderlijke combo's!

De Eetkamer, in het Lebbeekse bekend en berucht om zijn authentieke Italiaanse gerechten en no nonsense sfeer, is terug! Of rèzzekes dan toch! Onder leiding van Hanne en Laurens komt de gelegenheidseetkamer opnieuw tot leven bij Madam Jeanne, op donderdagavond 15 juli en vrijdagavond 16 juli.

Op vrijdagavond kan er à la carte gegeten worden, maar op donderdagavond zetten we deze magische comeback kracht bij met een "Eetkamer"-menu plus een Comedy show van Gili.

U weet wel, de man die Vlaanderen leerde goochelen en al jaren op onnavolgbare wijze de dunne lijn tussen het zelf bedriegen en eigenhandig bestrijden van kwakzalvers bewandelt. Al 25 jaren is Gili (aka Lieven Gheysen) niet weg te denken uit zalen en van tv-schermen, zowel in Vlaanderen als in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.


Helderzienden en vermeende paragnosten liefdevol belachelijk maken, is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen. Pure oplichting, maar wel van het vermakelijke soort!

#LINK: Facebook Gili
#VOORSMAAKJE: Youtube - Gili - Telepathie Met Boeken

WELCOME TO HOLYLAND vs CAVARAN

donderdag 22 juli - 19:00
# Genre: stoner/doom metal
# Prijs: €35 (incl ticket + menu)
# Menu:
- Nachos
- Pulled Beef of Pulled Chicken Burger
- Rijstpap met bruine suiker


Als herfst...euh...lentedagen nog niet donker genoeg waren, doen we er nog een fameuze schep bovenop met twee uit Aalst neerdalende "riffmeisters". Het doom metal viertal Welcome To Holyland en het trio stonerrockers van Cavaran

Een "Zware Metalen"-review omschreef Welcome To Holyland, met leden van oa Kludde, als  "Heel veel dreunerige traagheid, gebundeld in lange nummers waarbij je al snel vergeet welke dag van de week het is." Met wat meeval vergeten we te midden van een setje lome luistermetal even van welke planeet we zijn!

Cavaran daarentegen, blinkt uit in instrumentale stonerrock. Moddervette riffs versus groovy beats maken van dit trio een must see in het genre van Earthless, Karma to Burn, Kyuss, tot Black Sabbath & Slayer. Midden van de coronacrisis versierden de heren, los van een reeds uitstekende live reputatie, ook een record deal bij Polder Records. Een match made in heaven, die voorlopig leidde tot een heel goed ontvangen EP "Bulldozer" en een nummer op de komende Polderriffs II. Hun meeslepende power and psychedelica laten je live vergeten dat vocals ooit bestonden.

Kortom, tweemaal het soort metal dat meewiegend en met een trappistje in de hand eigenlijk gewoon ferm te genieten valt.


#LINK: Facebook Welcome To Holyland
#LINK: Facebook Cavaran
#VOORSMAAKJE: Youtube Welcome To Holyland
#VOORSMAAKJE: Bandcamp Cavaran

BAS BIRKER

donderdag 29 juli - 19:00
# Genre: Comedy
# Prijs: €40 (incl ticket + menu)
# Menu:

- Starter: Calamares met verse tartare

- Chili Con of Sin Carne met rijst

- Dessert: Brownie met karamel en slagroom

Met meer dan 2500 shows sinds 2000 was en is oerkomiek Bas Birker alomtegenwoordig in België en Nederland, oa op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino Festival en alles ertussenin. Zo nu en dan op het randje, zeer vaak improviserend, nooit kwetsend. De verwantschap die hij als Brabander voelde met de Vlaamse comedians dreef hem in 2010 definitief naar Antwerpen. Die verhuis deed hem duidelijk deugd want in 2013 presenteerde Bas zijn eerste zaalshow 'Op weg', in België en Nederland.

Toonbeeld van zijn eigenzinnigheid is die keer dat Birker tweemaal optrad in een "uitverkocht" Sportpaleis, voor de dvd-opname van ‘Sowieso’. Telkens voor 200 man, in een stampvolle kleine theaterbox op het middenplein. Of toen hij voor zijn 40e verjaardag op 40 dagen een eenmalige live show in elkaar stak, tussen de theaterdata zijn derde soloshow 'JE MOEDER!' door.


In 2020 trekt Bas voor een keer terug naar Nederland met zijn theatershow 'BELG', waarin hij aan het vaderland rapporteert over zijn Belgische avonturen. 


Klaar voor een ferme brok eigenzinnige lagelandenhumor?!


#LINK: Website Bas Birker
#VOORSMAAKJE: Youtube Bas Birker - Ijskarretjes

THEE ANDREWS SURFERS + BRULAAP

donderdag 5 augustus - 19:00
# Genre: surf / one man band
# Prijs: €35 (incl ticket + menu)
# Menu:
- Starter: Chicken wings met hot sauce 
- Burrito met maïskolf (corn on a stick)
- Dessert: Oreo Cheesecake


"Play it, don't say it" zou zowat de lijfspreuk van dit trio Fifty Foot Combo leden kunnen zijn, getuige hun Facebook band bio: "

More gigs then rehearsals. Album sold out since 2001."

Een band die meer uitblinkt in energieke liveshows dan albums, maar garant staat voor surf/garage van de bovenste plank. 

Brulaap one man trash band. Een mix van delta blues drone’s en de primitieve diy punk attitude. Brulaap brengt het met een snare, bassdrum en slide guitaar. Het is een eerbetoon aan de Mississippi  juke joints en de essentie van rock ‘n roll: live party music. Niet technisch maar kort, snel, luid en krachtig.

“ Beer, Weed, Fuck & Fight” : volgens Luminous Dash mag.: “Don Van Vliet in een strak pak en drie kratten bier. Geen dompteur die deze Brulaap kan temmen! Alsnog een van de betere Belgische nummers van  2020!”


Anyway, coronaproof of niet, het dak mag en zal er af gaan! 


#LINK: Facebook Thee Andrews Surfers
#LINK: Facebook Brulaap
#VOORSMAAKJE: Youtube Thee Andrews Surfers

#VOORSMAAKJE: Youtube Brulaap

MESKEREM MEES - VOLZET

woensdag 11 augustus - 19:00 
# Genre: singer songwriter
# Prijs: €45 (incl ticket + menu)
# Menu:
- Starter: Mini mezze met falafel, hummus,...
- Quesadilla met zoete aardappelfrietjes en coleslaw
- Dessert: Malabi 

Tot twee keer toe werd Meskerem Mees en Madam Jeanne in 2020 geen winner. In tussentijd is er veel gebeurd. We maakten allen het beste van dat kl?$#njaar, maar deze 21-jarige singer songwriter nog net dat tikkeltje meer. Haar zeemzoete, heldere, pure stem en breekbare, ingetogen nummers passen dan ook perfect bij de donkerheid van de afgelopen maanden.

Los van een tweede single, een reeks indrukwekkende covers op StuBru en nog meer airplay op zowat alle nationale zenders, springen ook de winst op Humo's Rockrally en een samenwerking met niemand minder dan Tourist LeMC in het oog. 


Met haar langverwachte eerste full album en passages langs de betere Belgische concertzalen op komst, mag het dan ook een half mirakel heten dat we haar deze zomer in zo een intieme setting kunnen aanbieden. Ontwapend eerlijk, ontroerend in haar eenvoud. Kom dat zien!


#LINK: Facebook Meskerem Mees
#VOORSMAAKJE: Youtube - Meskerem Mees - Joe

#VOORSMAAKJE: Youtube - Meskerem Mees - Seasons Shift
#VOORSMAAKJE: Youtube - Meskerem Mees ft Tourist LeMC - Niemandsland

STEVEN MAHIEU

donderdag 19 augustus - 19:00
# Genre: comedy
# Prijs: €40 (incl ticket + menu)
# Menu:
- Starter: Onion Rings
- Vol-au-vent met frietjes
- Dessert: Duo van chocomousse


Op dertien jaar tijd is Steven Mahieu uitgegroeid tot een vaste waarde: volle zalen, lovende recensies en een steeds

maar groeiend publiek. Zijn debuut ‘‘MAHIEUSTUEUS’ won de jury- én publiekprijs op Humorologie. Zijn volgende

,‘Maniak’, bevestigde met vier sterren in alle pers. Drie jaar later leverde hij ‘Zonder Filter’ af en ook deze werd lovend

onthaald. VRT NWS sprak zelfs van “het beste wat hij al gemaakt heeft”.

Hoe langer hoe meer weet Steven waar hij voor gemaakt is: onder de huid proberen te kruipen van zichzelf en zijn

publiek. Je zal hem niet snel op televisie zien of in een of andere videoblog. Hij voelt zich het best met het pure spul:

het podium.


#LINK: Website Steven Mahieu
#VOORSMAAKJE: Youtube Steven Mahieu - Full Contact

RAW BLUES EXPERIENCE

donderdag 26 augustus - 19:00
# Genre: blues
# Prijs: €40 (incl ticket + menu)
# Menu:
- Starter: Bierplank
- Fish & Chips met wedges, erwtenpuree en slaatje
- Dessert: Chocolate Chip Cookie Cheesecake


Na de passage van Scotch No Soda! deze zomer bleek Lebbeke duidelijk een hart te hebben voor Blues. Vandaar presenteren we jullie met trots de volgende “swinger”, RAW BLUES EXPERIENCE

 

Verwacht onvervalste rootsmuziek, maar dan wel in een eigen mlx van blues, rockabilly, swing en jump. Inspiratie werd opgedaan in de fifties blues van Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Elmore James, Jimmy Rodgers en Willie Dixon. Ook rockabilly herleeft met songs van Carl Perkins, Rocky Burnette’s Rock & Roll Trio, Andy Starr en Chuck Berry. En laat u maar gaan op de swing van Louis Prima’s “5 Months, 2 Weeks, 2 Days”. RAW BLUES Live = the real EXPERIENCE ! Fun, ambiance en 100% the real stuff…


#LINK: Facebook Raw Blues Experience
#VOORSMAAKJE: Youtube Raw Blues Experience

iZUPERKING

donderdag 2 september - 19:00
# Genre: Deutsch Rockband

# Prijs: €35 (incl ticket + menu)
# Menu:

- Starter: Currywurst mit brötchen

- Classic of suggestieburger met wedges

- Dessert: Sticky Toffee Pie OF Irish Coffee

Deutsche Rock in België, wat is met dat?! Nochtans, met zijn Duitse roots richtte Frank Bahnmuller in 2003 de band Zuperking op. Verwacht punky rockende nummers met catchy Duitstalige songteksten. Geboren en getogen in Stuttgart, dat zorgt niet alleen voor de logische stap naar de eigen moedertaal, maar rechtvaardigd ook meteen het hele opzet van Zuperking. Kort gezegd, je gelooft wat je ziet en hoort!

Na vele personeelswissels bleven enkel Frank Bahnmuller (gitaar, zang) en David Schepens (drums) over. Sinds Juli 2014 komt Bassist Bertje aan gezwommen en het ging weer serieus vooruit. Begin 2018 komt na een pauze van 5 jaar de verloren zoon Jeroen Van Reeth terug. Gelukkig maar, want ZUPERKING ziet en voelt nu compleet aan. Opwarmen mit ein currywurst und wir sind fertrokken he!


#LINK: Vi.be Zuperking

#LINK: Facebook Zuperking
#VOORSMAAKJE: Youtube Zuperking live in Lebbeke

FRANK VANDER LINDEN - WACHTLIJST

donderdag 9 september - 19:00
# Genre: solo / Nederlandstalig / singer songwriter
# Prijs: €50 (incl menu + ticket)
# Menu:
- Starter: Breugelplank
- Stoofvlees met frietjes en slaatje
- Dessert: Cheesecake van speculoos

Indien het weer meezit, kunnen we last minute nog enkele tafels toevoegen. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een plaatsje op die wachtlijst.


"Solo in tijden van corona" 
Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Meestal omdat hij dat graag doet, soms omdat het nu eenmaal niet anders kan, zoals het laatste jaar en half, wanneer kleine, akoestische optredens een noodzaak zijn.

Zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk springt naar voren.

Live en solo beroert en amuseert hij, met bitterzoete levensverhalen, met songs uit zijn solo-albums “Frank Vander linden” (met “In de walszaal”) en “Nachtwerk” (met het klassieke “Ik dacht aan een vrouw”), met uitgebeend werk van De Mens, Jan De Wilde, Elvis Presley, enzovoort. Al zijn we in september hopelijk stilaan uit deze vreemde tijden, toch blijft dit unieke en intieme soloconcert een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.


#LINK: Facebook Frank Vander linden
#VOORSMAAKJE: Youtube - Frank Vander linden - Ik dacht aan een vrouw

RESERVEER UW PLAATSEN! (We werken met tafels van 4 - Selecteer "DE ZOMER VAN ONS MADAM 2021" + juiste datum) 

CONTACTEER ONS


Brusselsesteenweg 69

9280 Lebbeke

Email: niels@madamjeanne.be

Tel: 0498 53 67 56

TAKE AWAY

  • Avond: 17:30 tot 20:00 (Besteld voor 17:00)
  • Middag: 11:30 tot 13:30 (Besteld voor 11:00)
  • Ontbijt: 09:00 - 11:00 (Besteld voor 19:00 daags voordien
  • Zondagsbrunch: 09:00 - 11:00 (Besteld voor 16:00 daagsvoordien / enkel op zondag)